Kongeparet kjem på besøk til Vanylven kommune – Vi arrangerer folkefest på Åheim 31.august

Pressemelding frå Det Norske Kongehus:
«Hans Majestet Kongen og hennar Majestet Dronninga besøkjer Møre og Romsdal i perioden 30.august til 1.september 2022.
Fylkesbesøket startar 30.august i Fjord kommune og går deretter vidare til Sykkylven kommune.
Onsdag føremiddag kjem Kongen og Dronninga til Vanylven kommune og avsluttar dagen med å besøkje Sande kommune.

Kongeskipet Norge vil bli nytta under fylkesturen»

Vi gler oss mykje til å få eit så stort og fint besøk til Vanylven kommune 31.august.
Denne dagen vil bli ein folkefest for alle i Vanylven.

Kongeskipet kjem inn til Åheim, så vi vil lage til eit flott arrangement ved Olivinhallen. Vanylven kommune vil kome med meir informasjon om program på eit seinare tidspunkt.

Set av datoen, så sjåast vi :)

Dei siste åra har Vanylven kommune fått godkjent fleire søknadar som er kome inn til Møre og Romsdal fylkeskommune. Vi har fått tilskot til både nærmiljøanlegg og ordinære anlegg. Våren 2020 vart det innvilga stønad til aktivitetspark på Åheim 300 000,- og fotballhall på Eidså 1 750 000,- (siste del kjem i 2021)

Meld deg på kurs no!

Vaksineringa vert i år på ungdomshuset på Fiskå. Det vil bygdevis, og kvar bygd har fått sin eigen dag.

• Åheim og Syltefjorden: torsdag 22.oktober, kl.09:00 - 14:00
  • Fiskå: fredag 23.oktober, kl.09:00 - 14:00
  • Syvde og Eidså: tysdag 27.oktober, kl. 09:00-14:00
  • Åram, Rovde og oppsamlingsdag: torsdag 29.oktober ,kl. 09:00-14:00

Vanylven kommune er med å støtte TV-aksjonen i år som alle andre år.
I år handlar TV-aksjonen om å bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbetre eksisterande avfallssystem for meir enn 900 000 menneske.

Denne haustferien inviterar Sunnmøre friluftsråd deg som er nyskjerrig på ei natt litt utanom det vanlege.

Arrangementet er gratis og det føregår 07-08.oktober.

Det vil bli asfaltert på Løsetstranda , Takset , Kvia og Hardbakken.
Vegen vil bli stengt i perioder, og det er lagt opp til omkjøring.

Søre Sunnmøre har no lansert tenesta e-torg som kjem alle innbyggjarane våre til god nytte.

Oddvin Aarskog, Elling Flister og Marte Saure har jobba på tvers av sektorane for å kunne dekke behovet til brukarane vår med denne løysinga.  «Vi håpar at dette kan vere ei postiv løysing som vil lette mykje av tida til brukarane våre» seier dei.

Kommunane på Søre Sunnmøre lanserer onsdag 16. september e-Torg - nettbutikk for geografiske data og byggesakstenester.

Mobbeombudet er en ombudstjeneste som skal sikre at barn og unge i Møre og Romsdal får en trygg og god hverdag i barnehagen og på skolen.

Mobbeombudet kan svare på spørsmål, gi støtte og veiledning til barn, elever og foreldre som står i vanskelige situasjoner. I tillegg jobbar mobbeombudet med forebygging og bidrar gjerne med kurs og foredrag på ulike områder.

Alle kan ta kontakt med mobbeombudet. Mobbeombodet har taushetsplikt.

Tlf.:       712 80 433 / 911 40 259

E-post: mobbeombodet@mrfylke.no