Invitasjon til kom UT!

Vi i Sunnmøre friluftsråd har lyst til å invitere DEG som barn i Vanylven til kom UT! i høstferien. Kom UT! er et prosjekt som skal få barn og unge til å komme seg ut og ha det gøy i naturen når man har fri, og det er gratis for deg å delta på. Fokus skal ligge på å aktivisere barna, men vi har skjønt at det er store avstander i Vanylven og at det kan være fint å ha med seg en voksen man kjenner. Vi tar i mot 20 barn og kjører førstemann til mølla prinsippet på
påmelding. Aldersgruppa er 1.-5.-klasse.

Dag Fredag 15. oktober
Tid 10:00-14:00
Sted Vi møtes ved Helgøy Gartneri og går mot skogen samlet

Plan for dagen
Vi møtes på oppsatt sted og har en kortere økt med en type aktivitet før lunsj. Lunsj blir ca. fra 11:30-12:30 og vi skal lage bål som det blir mulighet til å lage mat på. Vi tenker å lage pinnebrød-deig og varm saft, resten ordner dere selv. Etter lunsj har vi tid til en lengre økt med en annen aktivitet. Vi har ikke satt i stein hvilke aktiviteter der blir før og etter lunsj - det tilpasser vi været og området i tillegg til hvem som melder seg på. Stikkord for dagen er hvertfall lek, kreativitet, utforsking og samarbeid.

Husk
- Kle deg etter været slik at du kan være ute i flere timer
- Ta med ekstra skift i tilfelle du blir våt eller kald
- Noe å spise som du kan varme på bålet (vi tar med steketakke)
- Vannflaske og noe å spise og drikke av, f.eks en matboks og en kopp
- Sitteunderlag eller liggeunderlag
- Noe å skrive på og med

Kontaktinformasjon til veiledere
Sara Magnadottir 957 75 390
Richard Safin 942 40 296
Brede Strømme 940 52 580

Kniv, øks og bål
De eldre barna skal få lov til å hjelpe til med å hugge ved til bålet i hvert fall, men alt bruk av øks og kniv kommer de til å få opplæring i og kommer til å være under oppsyn. Hugging skal foregå ved bålet og det skal alltid være en voksen til stede rundt bålet.

Ved å melde på ditt barn samtykker du at barnet ditt får lov til å bruke kniv og øks under oppsyn av voksne. Er dette ikke greit må det spesifiseres i e-posten.

Påmelding
For å melde på ditt barn sender du e-post med navn og alder til Hanne Morseth på hanne.morseth@vanylven.kommune.no eller telefon: 95024557. Er det noe ekstra vi bør vite om ditt barn, for eksempel om det har diabetes eller lignende må vi få vite det på forhånd.

Om dere har noen spørsmål eller noe som var uklart - ikke nøl med å ring, send melding eller e-post til en veileder.
Håper vi sees!

Hanne Morseth
folkehelsekoordinator / koordinator i kommunal oppfølgingsteneste