Informasjon om eFaktura

Klikk for stort bilete

 

 

Vår leverandør av økonomisystem, Evry, ynskjer å bidra med informasjon om eFaktura og automatisk avtalefangst:

«EVRY ønsker å gjøre dere oppmerksomme på situasjoner som kan oppstå etter bankenes innføring av "Ja takk til alle" kombinert med automatisk avtalefangst på eFaktura i nettbanken. Dette gjelder for eFaktura utstedere og deres kunder som har sagt «Ja takk til alle».

Mange banker har innført automatisk avtalefangst i nettbanken for betalere som har sagt «Ja takk til alle». Ved betaling av en faktura, både ens egen faktura og en annen persons faktura, og betaler har sagt «Ja takk til alle», så genereres det automatisk en eFaktura påmelding til eFaktura utsteder fra betaler. Hvis en har betalt en annen persons faktura, så vil en da bli registrert som eFaktura avtaleeier for denne personen og motta fremtidige eFaktura. Denne eFaktura avtalen vil være aktiv i nettbanken inntil den blir avsluttet.»

Merk at aktive eFaktura avtalar må avsluttast i nettbanken til den som har inngått avtalen. Fakturautsteder kan ikkje avslutte eFaktura avtale for kunden. Har de ytterlegare spørsmål kan de ta kontakt med eigen bank.